Gaversesteenweg 21, 9820 Merelbeke | 0495/94.05.06 | info@thresor.be   facebook

YOGA VOOR SENIOREN


Yoga voor senioren

Yoga voor senioren beoogt hetzelfde als eender welke vorm van yoga. Yoga is niet prestatiegericht en is daardoor goed voor iedereen, jong en oud. Yoga leert aanvaarden wat onaanvaardbaar is. Als je beperkingen hebt, aanvaard deze gewoon, en doe wat je kan binnen je grenzen. Met yoga bekom je lenigheid, vindt je rust in je geest en kan je het dagelijkse leven beter aan. Om de voordelen van yoga te voelen, kan je beter regelmatig oefenen. De eenvoudige bewegingen die we vaak herhalen, kan je gemakkelijk thuis beoefenen.

Een yogales voor senioren kenmerkt zich door een iets trager tempo. De oefeningen zijn rustig en worden niet te lang aangehouden. Meestal maak ik gebruik van een stoel als steun voor een beter evenwicht, maar niet iedereen hoeft de stoel te gebruiken.

De lessen beginnen met enkele ademhalingsoefeningen, daarna worden alle spieren opgewarmd om dan over te gaan naar de oefeningen. We eindigen altijd met een relaxatie.

De deelnemers zijn gewoonlijk ouder dan 50 en willen nog iets doen om in vorm te blijven, hoewel ik niet graag een leeftijd plaats omdat leeftijd zo relatief is.

Uurrooster

Op afspraak


Maak een afspraak.